Back to مقالات
قیمت لیتیوم در 5 سال اخیر
Category: اخبار, تحلیل بازار, مرکز یادگیری

قیمت لیتیوم همچنان در حال افزایش است

مقدمه قیمت لیتیوم

لیتیوم یکی از حیاتی‌ترین و غیر قابل جایگزین‌ترین عناصر در ساخت باتری خوردوهای برقی است. به علت نیاز تمام نشدنی بازار به این فلز نقره‌ای رنگ، نمودار قیمت این فلز تقریبا عمودی به نظر می‌رسد. قیمت لیتیوم کربنات(Lithium carbonate) در ۷ هفته گذشته سال ۲۰۲۲ به میزان ۵۰ درصد و در ‌سیزده ماه گذشته به میزان ۷۵۰ درصد افزایش داشته است.

گزارش درآمدهای اواخر سال ۲۰۲۱ دو تولیدکنندگان لیتیوم یعنی کمپانی‌های Albemarle و Livent نشان از ادامه افزایش قیمت‌ها دارد. کمپانی Albemarle که در سرتاسر جهان از جمله آرژانتین و شیلی بر روی پروژه‌های استخراج لیتیوم فعالیت دارد اظهار کرده است که انتظار افزایش ۴۰ تا ۴۵ درصدی قیمت‌ها در سال ۲۰۲۲ را بر اساس کمبودها در بازار و قیمت‌های متغیر قراردادها را دارد. کمپانی Livent هم که پروژه‌های کلیدی در کارولینای شمال در آمریکا و آژانتین در اختیار دارد هم انتطار افزایش قابل ملاحظه قیمت لیتیوم را دارد. افزایش قیمت لیتیوم بسیار بیشتر از افزایش قیمت مس کاتد و قیمت شمش آلومینیوم و قیمت شمش روی بوده است.

بازار خودروهای برقی

گزارش Adamas Intelligence نشان می‌دهد که لیتیوم کربناتی که به تولید‌کنندگان باتری‌های خوردروهای برقی بین ژانویه و دسامبر سال ۲۰۲۲ تحویل‌داده‌شده به میزان ۳۱ درصد افزایش داشته‌است. این میزان یک قدم از نرخ سال ۲۰۲۱ بیشتر است. در سال ۲۰۲۱ فروش هر واحد خوردرو برقی ۱۲۰ درصد افزایش داشت. به گزارش China Passenger Car Association در دسامبر ۲۰۲۱ تعداد ۵۰۵هزار خودرو برقی تنها در چین به فروش رفته‌است.

تولیدکنندگان اتومبیل هر روز بیشتر به دلایل اقتصادی و محیطی از باتری‌های لیتیوم آهن فسفات(LFP) استفاده می‌کنند. این باتری‌ها عناصر سمی و گران‌قیمتی مثل نیکل و کوبالت را نیاز ندارند. همانطور که گفته‌شد لیتیوم پای ثابت تمامی انواع باتری‌ها است و در نتیجه افزایش تولید خودروهای برقی بر روی قیمت لیتیوم تاثیر زیادی خواهد داشت.

تسلا باتری‌های ماشین‌های برد استاندارد خود را به LFP تغییر داده‌است. اما این غول خودروسازی همچنان از نیکل و کوبالت در باتری‌های ماشین‌های برد بلند خود استفاده می‌کند. چرا که باتری‌های LFP از دیگر باتری‌ها انرژی متمرکزشده(energy dense) کمتری دارند.

به گفته S&P Global Market Intelligence عرضه LCE در سال ۲۰۲۲ چیزی در حدود ۶۳۶هزار تن خواهد بود. هرچند انتظار می‌رود تقاضا بر اساس تخمین‌های آماری مختلف حدودا ۴ تا ۹ درصد بیشتر از عرضه باشد. این سازمان همچنین هشدار می‌دهد که تقاضا تقاضا می‌تواند در مجموع در ۹ سال آینده ۳۰۰هزار تن بیشتر از عرضه باشد.

افزایش تولید ماشین های الکترونیکی باعث افزایش تقاضا و خرید کاتد مس نیز شده است و تقاضای بالا در افزایش قیمت این کالا نیز قابل مشاهده است.

قیمت لیتیوم در 5 سال اخیر
قیمت لیتیوم در ۵ سال اخیر

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =

Back to مقالات