Back to مقالات
مصرف آلومینیوم
Category: آلومینیوم, مرکز یادگیری

بیشترین مصرف آلومینیوم در چه صنایعی است؟

آلومینیوم نه تنها سومین فراوان‌ترین عنصر در پوسته زمین است بلکه سومین فراوان‌ترین عنصر در کل نیز هست. از نظر وسعت کاربرد هیچ فلزی قابل مقایسه با آلومینیوم نیست. بعضی از کاربردهای آلومینیوم ممکن است بلافاصله واضح نباشد. برای مثال آیا می‌دانستید که آلومینیوم برای تولید لیوان هم استفاده می‌شود؟ فرآیند تولید آلومینیوم بسیار انرژی بر است و به آن برق فلزی (برای تولید آن برق بسیار زیادی مصرف می شود) گفته می شود.

مصرف آلومینیوم به دلایل زیر بسیار متنوع است:

  • سبکی
  • قدرت
  • مقاومت در برابر زنگ‌زدگی
  • دوام
  • قابلیت نازک شدن
  • منعطف بودن
  • رسانایی
  • بی‌بو بودن

آلومینیوم را می‌توان به صورت ۱۰۰ درصدی بازیافت کرد. بدون این که خاصیت خود را از دست بدهد. بازیافت آلومینیوم ۵ درصد انرژی مورد نیاز برای تولید مقدار مشابه آلومینیوم را نیاز دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره آلومینیوم مقاله آشنایی با مشخصات فلز آلومینیوم ( Aluminium ) و کاربرد آن در صنعت را مطالعه کنید. آلومینیوم به راحتی از طریق عملیات اکستروژن قابل تبدیل به اشکال مختلف است (مقاله فرایند فشارکاری (اکستروژن) آلومینیوم را مطالعه نمایید)

بیشترین مصرف آلومینیوم

  • حمل و نقل
  • ساختمان‌سازی
  • صنایع الکتریکی
  • مصارف عمومی

حمل و نقل

مصرف آلومینیوم در حمل و نقل به علت نسبت فوق‌العاده قدرت به وزن آن است. وزن کم به این معنی است که نیروی کمتری برای جابجایی و در نتیجه سوخت کمتری نیاز است. آلومینیوم فلز قدرتمندی نیست اما آلیاژ کردن آن با سایر فلزات می‌تواند قدرت آن را افزایش دهد. خاصیت ضدزنگ آن سبب شده‌است که نیازی به هزینه سنگین مواد پوششی ضدزنگ نباشد. با این که صنعت اتومبیل‌سازی بیشتر در تصاحب فولاد است اما نیاز به بهره‌وری سوخت بیشتر و تولید کربن‌دی‌اکسید کمتر سبب افزایش مصرف آلومینیوم شده‌است.

 متخصصان تخمین می‌زنند که میزان مصرف آلومینیوم در خودروها تا سال ۲۰۲۵ تا ۶۰ درصد افزایش می‌یابد.

سیستم‌های ریلی قطار‌های پرسرعت مثل Shink ansen در ژاپن و maglev در شانگ‌های هم از آلومینیوم استفاده کرده‌اند که به طراحان اجازه داده است با کاهش وزن از اصطحکاک بکاهند.

آلومینیوم همچنین به فلز پرنده معروف است چرا که به دلیل قدرت، سبکی و انعطاف، فلز ایده‌آلی برای هواپیما‌ها است. مصرف آلومینیوم قبل از اختراع هواپیماها برای تولید کشتی‌های هوایی مرسوم بوده است. امروزه آلومینیوم از بدنه هواپیما گرفته تا اتاقک خلبان به کار می‌رود. حتی فضاپیماها مانند شاتل‌ها از ۵۰ تا ۹۰ درصد از آلیاژهای آلومینیوم درست شده‌اند. 

ساختمان‌سازی

ساختمان‌‌هایی که از آلومینیوم درست شده‌اند به دلیل مقاومت این فلز در برابر زنگ‌زدگی عملا نیاز به نگه‌داری ندارند. مصرف آلومینیوم توجیه دمایی هم دارد چرا که در محیط ساختمان را در تابستان خنک و در زمستان گرم نگه می‌دارد.

این نکته را هم در نظر بگیرید که کار با این فلز بسیار آسان است و می‌توان آن را به هر شکلی برش زد و خم کرد و به هر صورتی جوش داد. این ویژگی این امکان را به معماران مدرن می‌دهد تا ساختمان‌هایی بسازند که ساختنشان با چوب، پلاستیک و فولاد ممکن نبود.

اولین ساختمانی که آلومینیوم در آن به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفت، ساختمان امپایراستیت در نیویورک بود که در سال ۱۹۳۱ ساخته‌شده‌است. امروزه مصرف آلومینیوم در هنگام ساختن آسمان‌خراش‌ها و پل‌ها مرسوم است. وزن کم آلومینیوم کار با آن را راحت و سریع کرده است. مصرف آلومینیوم سبب کاهش هزینه هم می‌شود چرا که ساختمان‌های سنگین ساخته‌شده از فولاد نیاز به فونداسیون عمیق‌تر، هزینه بیشتری دارند.

ساختمان‌های معروف آلومینیومی شامل مقر اصلی بانک چین در شانگ‌های و مرکز آبی زها حدیدی در لندن هستند.

الکتریکی

آلومینیوم با این که ۶۳ درصد از رسانایی الکتریکی مس را دارد ولی با چکالی کم بهترین انتخاب برای خطوط برق در فواصل طولانی است. اگر از مس استفاده کنیم، ساختارهای حمایتی باید سنگین‌تر و به تعداد بیشتری باشند که هزینه بیشتری هم خواهد داشت. آلومیینیوم نسبت به مس کشسانی بهتری دارد و سیم ساختن از آن را راحت‌تر کرده است. در نهایت مقاومت آن در برابر زنگار از آن در برابر سایر عناصر محافظت می‌کند. 

علاوه بر سیم و کابل از آلومینیوم برای ساخت موتور‌ها، تجهیزات و سیستم‌های انرژی هم استفاده می‌کنند. آنتن‌های تلوزیون و دیش‌های ماهواره و برخی از لامپ‌های LED هم از آلومینیوم ساخته شده‌اند.

مصارف عمومی

گوشی‌های هوشمند،‌ تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و تلوزیون‌های دیجیتال هر روز با مصرف مقدار بیشتری آلومینیوم ساخته‌می‌شوند‌. ظاهر مدرن این فلز به دستگاه‌های دیجیتال حالت براق و پیچیده می‌دهد و وزن آن‌ها را هم کم نگه می‌دارد. این مجموعه حالت مطلوبی از کارکرد و زیبایی است که در دنیای مصرف‌گرایی عامل مهمی است.

هر روز مقدار بیشتری از پلاستیک و فولاد با آلومینیوم جایگزین می‌شود چرا که آلومینیوم از پلاستیک مقاوم‌تر و از فولاد سبک‌تر است. همچنین مصرف آلومینیوم سبب می‌شود تا گرما در دستگاه‌ها سریع‌تر پخش و از گرمای بیش از اندازه جلوگیری شود.

شرکت اپل به صورت مطلق از قطعات آلومینیومی در موبایل‌ها و مک‌بوک‌هایش استفاده می‌کند. دیگر تولیدکننده‌های الکترونیک مثل Bang & Olufsen هم از آلومینیوم استفاده می‌کنند.

طراحان داخلی هم مصرف آلومینیوم را دوست دارند چون هم زیباست و هم به راحتی شکل می‌گیرد. اسبابی که از آلومینیوم ساخته‌می‌شوند شامل میز، صندلی، لامپ، قاب‌عکس و پنل‌های دکوری هستند.

فویل‌ها، قابلمه و ماهیتابه‌های درون آشپزخانه‌ها از آلومینیوم درست شده‌اند. به این دلیل که محصولات آلومینیومی گرما را به خوبی انتقال می‌دهند سمی نیستند، ضدزنگ هستند و به راحتی تمیز می‌شوند.

قوطی‌های آلومینیومی برای بسته‌بندی کنسرو‌ها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شوند‌. کوکاکولا و پپسی از سال ۱۹۶۷ از آلومینیوم استفاده می‌کنند.

یکی از دلایل مصرف آلومینیوم به صورت عمومی ظاهر خوب آن است.آلومینیوم به طور کلی قابل استفاده و خریداری به شکل های زیر است.

جهت اطلاع از قیمت آلومینیوم و همچنین خرید انواع آلومینیوم با ما در تماس باشید.

Share this post

Comment (1)

  • مجتبی عبادتی Reply

    با سلام
    ضمن تشکر از اطلاع رسانی در حوزه بازار فلزات برای افرادی که مایل به ورود به این بازار بزرگ و تخصصی شوند اطلاعات بسیار مفیدی اورده شده گسترش اطلاع رسانی در مسایل جزئی تر میتواند استعدادهای بالقوه ای که در کشور دارد وارد این عرصه نموده و نیروی انسانی کاربردی را توسعه دهد

    خرداد 27, 1402 at 9:07 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 13 =

Back to مقالات